Climate Café 3 september

De week van 3 september staat in het kader van klimaatadaptatie in Rotterdam. Meer dan 200 studenten van diverse hogescholen gaan onder begeleiding van het bedrijfsleven en publieke partijen in regio aan de slag in een zogenoemd Global Climatecafe. Climatecafe is een methode die wereldwijd gebruikt met steun van het Global Center on Adaptation. Klimaatadaptatie wordt concreet gemaakt. Door middel van metingen wordt onderzocht hoe klimaatinnovaties in de praktijk werken. Hierdoor ontstaat praktijkkennis over hoe steden en burgers zich kunnen aanpassen aan klimaatverandering. Climatecafe Rotterdam 2019 richt zich op metingen naar wateroverlast, droogte, hitte, bewonersparticipatie en afval problematiek. Het doel: implementatie van klimaatadaptatie versnellen en ‘professionals, studenten en bewoners’ inspireren. 

Doe mee!

Onderdeel van het programma is een LivingLab sessie waarin we jouw mening willen horen. “Waar moet onderzoek in de toekomst zich op richten? Welke vraagstukken zijn belangrijk? Wat speelt er in diverse gebieden? En als belangrijkste vraag: Waar willen we heen in de toekomst?” We sluiten af met concrete plannen voor 2019-2020. 

Dit willen we bespreken tijdens een  interactieve borrel met diner op dinsdagmiddag 3 september van 16.00 tot 19.00 uur.

Programma: 

16:00   Inloop
16:15   resultaten Climatecafe & Living Lab Introductie
16:30   Aan het woord: Student, Ondernemer, Bewoner en Beleidsmaker? 
17:00   Toekomstvisie Urbane Deltas
18:00   Afsluiting borrel en eten

Klik hier om aan te melden. 

Locatie: 

De LivingLab locatie is:
Hogeschool Rotterdam Academieplein
G.J. de Jonghweg 4
63015 GG Rotterdam

Climatecafé Beleving

Ben je helemaal enthousiast geworden? Op het aanmeldformulier kun je je ook aanmelden voor de volledige Climatecafe beleving. Dit begint dezelfde dag, 3 september, om 9.00 uur ’s ochtends (bibliotheek gemeente Rotterdam). We nemen je mee op pad met de studenten en gaan de wijken in voor het meten van o.a. waterkwaliteit, infiltratiecapaciteit en bewoners’ percepties. Het dagprogramma kun je vinden via deze link.

Klik hier voor een impressie van Climate Cafe Rotterdam 2017. 

Volg ons