De ruim twintig deelnemers aan de cursus Delta Expert hebben eind maart hun certificaten ontvangen in de Bombaai Strandbar in Westkapelle. Zij zijn daarmee officieel Delta Expert. De uitreiking was het slotstuk van een heuse Delta Tour, die onder een stralende voorjaarszon plaatsvond.

De cursisten en docenten maakten met een bus een rondreis door de Zuidwestelijke Delta. Ze presenteerden op locatie hun werkstuk over het verleden, heden en toekomst van het gebied waarin zij zich hadden.

De tocht voerde de deelnemers onder meer langs West Zeeuws-Vlaanderen, de Hedwigepolder, Saeftinghe, Bergen op Zoom, Yerseke Moer en Westkapelle. Bij Hoeve Hildernisse in Bergen op Zoom, één van de weinige buitendijkse boerderijen in Nederland, werd er kort gepauzeerd. Tijdens die pauze werd de kennis van de deelnemers over het Markiezaatsmeer en de Dintelse Gorzen bijgespijkerd. Na West-Brabant reden de deelnemer door naar de Yerseke Moer voor een presentatie en badplaats Westkapelle.

Deelnemers

Vanwege het succes is de kans groot dat de cursus Delta Expert een vervolg krijgt. De cursus, die vanwege de coronacrisis twee keer was uitgesteld, is bedoeld voor professionals die hun kennis over de Zuidwestelijke Delta willen bijspijkeren en aanvullen. Deelnemers werken onder meer bij organisaties zoals de provincie Zeeland, gemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat, NGO’s, baggerbedrijven en kennisinstellingen.

De cursisten kregen op acht donderdagen verdiepende en verbredende kennis over het gebied. Lectoren en docenten van de HZ University of Applied Sciences en gastdocenten verzorgden deze lessen. Zij benaderden de Zuidwestelijke Delta vanuit verschillende invalshoeken, zoals geologie, zout-zoet-verschillen, landbouw en aquacultuur, toerisme en recreatie en demografie.

Meer info over de cursus is te vinden op www.hz.nl/opleidingen/delta-expert of bij cursusleider Jouke Heringa: jouke.heringa@hz.nl.

Cursus Delta Expert 3
Cursus Delta Expert 6
Cursus Delta Expert 1