Delta Platform bruist!

Wie doet wat? Voor welke vragen kan je bij wie terecht? Met veel plezier stellen we ons aan jullie voor.

Willem den Ouden
Algemeen Directeur
Willem den Ouden

Willem den Ouden, Algemeen Directeur

,,Ik durf mezelf wel een heuse ‘Zeebra’ te noemen. Want officieel woon ik in het Brabantse Goirle, maar ik verblijf vaak en graag in het Zeeuwse Koudekerke. En niet alleen vanwege mijn werk…

Als algemeen directeur ben ik verantwoordelijk voor de strategie, het beleid en de uitvoering van Delta Platform. Dit betekent vooral dat we alle partijen waarmee we samenwerken, optimaal verbinden. Om vervolgens met verende kracht, kennis en expertise de grote maatschappelijke opgaven rondom klimaatverandering en zeespiegelstijging het hoofd te bieden. De inzichten die we in de diverse nationale regio’s met verschillende landschapstypen opdoen, kunnen we mondiaal inzetten. Tegelijkertijd leiden we nieuwe vakbekwame professionals op die na hun studie met die uitdagingen aan de slag kunnen.

Ivonne Heinen
Communicatie Coördinator
Ivonne Heinen

Ivonne Heinen, Communicatie Coördinator

,,Van oorsprong ben ik Duits. Ik woon al langere tijd in Nederland, in Vlissingen aan de ‘houtkust’, een buurtje met houten woningen. Dat is vlakbij de zee. Ik zou niet meer zonder kunnen. Nederland heeft me altijd al getrokken met al die vindingrijkheid, de openheid, maar ook de kwetsbaarheid door de ligging aan het water. Daarom zit ik bij Delta Platform goed op mijn plek. Altijd in beweging, werken met thema’s die met water te maken hebben en voor iedereen van belang zijn. En die uiteindelijk door samenwerking écht iets kunnen veranderen. Als communicatie manager coördineer ik de communicatie. Daarmee probeer ik ons netwerk en bereik te vergroten. Intensieve dagen waarbij ik veel zaken op een rijtje zet, geven mij energie! Ik ben pas tevreden als met ‘puzzelen’, vragen stellen en verbindingen zoeken alles uiteindelijk op zijn plek valt. Zo hoop ik bij te dragen aan een nog steviger en nog breder netwerk van knappe koppen. Van professionals die elkaar versterken en samen de schouders onder de maatschappelijke, watergerelateerde vraagstukken van morgen zetten.’’

Jouke Heringa
Kennis liaison
Jouke Heringa

Jouke Heringa, Kennis liaison

"Mijn rol binnen Delta Platform is relevante ontwikkelingen en projecten inhoudelijk zo goed mogelijk te laten landen bij de HZ UAS. Dat doe ik door heel veel één op één gesprekken met medewerkers te voeren. Ik geef ze informatie en kijk of en waar ik ze kan ondersteunen.

Wat mij vooral aanspreekt is dat we via Delta Platform de verbinding weten te leggen tussen wateropleidingen, wateronderzoek bij hogescholen en de beroepspraktijk. Ik ben dan ook benieuwd naar de toekomstige rol die we in de waterwereld kunnen gaan spelen. Delta Platform staat op een kruispunt met keuzes die te maken zijn. Bijvoorbeeld in hoeverre we betrokken willen zijn bij het opleiden van studenten en professionals op verschillende niveaus. Als ik initiatieven of mensen uit mijn netwerk aan elkaar heb weten te verbinden, geeft me dat veel voldoening. Zo heb ik bijvoorbeeld de cursus Delta Expert voor professionals opgezet. Deze start binnenkort met de derde editie. Experts van binnen en buiten de HZ UAS en lectoren met elk hun eigen specifieke expertise spelen een belangrijke rol in de lessen.

In mijn vrije tijd speel ik accordeon in een het wereldmuziekorkest. Ik geef Hongaarse les en volg workshops Hongaarse dans. Of ik stap op mijn racefiets voor een tochtje in de natuur. Voor mij valt daar nog altijd veel te beleven, te ontdekken en te bestuderen."

Melissa Dominicus
Managementassistente
Melissa Dominicus

Melissa Dominicus, Managementassistente

"Tijdens mijn opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent dacht ik dat ik in het bedrijfsleven terecht zou komen, maar vond ik een baan bij de Mondia Scholengroep en ben vervolgens in het onderwijs blijven werken. Ik vind het contact met studenten leuk en ik vind het mooi om te zien hoe zij zich ontwikkelen, enthousiast zijn over hetgeen wat ze leren en met welke ideeën ze komen.

Voordat ik bij Delta Platform kwam werken, heb ik bij Scalda op de projectadministratie gewerkt. Dat beviel me erg goed. Zo goed, dat ik de opleiding Projectmanagement ben gaan volgen. Mijn baan bij Delta Platform sluit daar ook op aan. Ik ben bij Delta Platform in de eerste plaats managementassistente, maar heb wel te maken met projecten. Het mooie aan projecten is dat ze overzichtelijk zijn, er is een duidelijk begin en einde. Het is gestructureerd, maar toch moet je vaak schakelen, omdenken en nieuwe wegen zoeken. Dat maakt het werk veelzijdig en dynamisch.

Delta Platform is gericht op de toekomst. Veel van wat er nu speelt op het gebied van water brengen wij terug in het onderwijs. Hierdoor zijn de studenten goed voorbereid en gericht op de watervraagstukken van de toekomst. We moeten rekening houden met alle veranderingen. Uiteindelijk moeten de studenten oplossingen voor de uitdagingen van nu richting de toekomst gaan bedenken. Ik ben zelf geboren en getogen in Westkapelle en weet dat je de kracht van de zee nooit moet onderschatten. Daar ben ik me heel bewust van."

Sharon Tienpond
Ondersteunend projectmedewerker
Sharon Tienpond

Sharon Tienpond, Ondersteunend projectmedewerker

Sharon Tienpond is ondersteunend projectmedewerker bij Delta Platform. De Vlissingse helpt Marcia de Nooijer bij de organisatie rondom diverse projecten en assisteert Ivonne Heinen bij communicatieve taken.

De HZ, waar Delta Platform ook is gehuisvest, is geen onbekend terrein voor haar. Ze liep er stage tijdens haar opleiding Directiesecretaresse/Managementassistente aan Scalda. Die periode beviel haar goed. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken toen ze via via hoorde dat er baan bij Delta Platform beschikbaar was. Ze ziet Delta Platform als ‘een orgaan dat er alles aan doet om de overheid, organisaties en bedrijven op het gebied van water bij elkaar te brengen’. Het is belangrijk werk, vindt ze. “Ik ben een echte Vlissingse en houd van het water. In Zeeland wonen we middenin het water. Als je alle verhalen over de zeespiegelstijging en klimaatverandering hoort, weet je dat we in actie moeten komen."

Marcia de Nooijer
Projectleider
Marcia de Nooijer

Marcia de Nooijer, Projectleider

,,De vrijheid en de verantwoordelijkheid die ik krijg bij Delta Platform vind ik heel prettig. Ik ben procesbegeleider en mag begrotingen maken, procedures inrichten en advies geven. Ons hele team werkt aan verschillende projecten. Voor mij ligt het accent op het Lectorenplatform Water en op het Samenwerkingsplatform Vlaanderen-Nederland, een unieke samenwerking waarbij de maatschappelijke opgaven en sociale innovatie de basis vormen voor de vraagstukken. Zo’n project is net een puzzel: financiën, juridische zaken, personele inzet. Als al die puzzelstukjes in elkaar vallen, loopt het werk soepel. Mijn dag is geslaagd als ik allerlei zaken heb uitgezocht en het plaatje kloppend heb gemaakt . Dan voel ik me ’s avonds energiek genoeg om te gaan trainen met mijn paard.

Het interesseert mij dat Delta Platform de verbinding legt tussen het onderwijs en de markt. Ik hoop op een sterkere positie van het hbo in onderzoeksprojecten om daarmee studenten in een tijd van snelle ontwikkelingen goed voor te bereiden op de toekomst.’’

Naomi Slikboer
Projectmedewerker
Naomi Slikboer

Naomi Slikboer, Projectmedewerker

,,Delta Platform is niet de enige reden dat ik vanuit Zuid-Holland regelmatig in Zeeland te vinden ben. Als klein meisje droomde ik al van duiken in tropische wateren. Die droom heb ik meer dan waargemaakt, en ondertussen duik ik ook graag in de Oosterschelde. Absoluut de moeite waard.

Na mijn studies in Wageningen (MSc Tourism, Society & Environment en MSc Aquaculture & Marine Resources Management) heb ik gereisd en (vrijwilligers)werk gedaan in het buitenland. Nu is het tijd voor het verkennen van de watersector in Nederland. Met een passie voor water, en een achtergrond in mariene ecologie en governance, ben ik in november 2023 begonnen met het Nationaal Watertraineeship. Dit traineeship draait om het leren kennen van de watersector. Projecten waar ik de komende tijd in elk geval bij betrokken ben zijn: meervoudig gebruik van nearshore en offshore locaties in de Noordzee, NL2120, sediment verwaarding en living labs. Het leuke aan dit werk vind ik de afwisseling.

Delta Platform zet zich in voor belangrijke vraagstukken rondom water, en zorgt ervoor dat de juiste kennis weer terugvloeit naar het onderwijs. Niet voor niets heb ik twee masters afgerond, ik ben graag verbonden met onderwijs, en wil me daarnaast inzetten voor belangrijke onderwerpen rondom het klimaat. Delta Platform geeft me hier de juiste ruimte voor. Ik zie er dan ook naar uit om meer te leren over de projecten en de daarbij betrokken partijen. Een perfecte manier om de watersector beter te leren kennen. Bovendien kan ik bij Delta Platform mijn passie voor water kwijt.’’