Word jij een Delta Expert?

De Zuidwestelijke Delta is het gebied met daarin Zeeland, de Zuid-Hollandse eilanden en het westelijk deel van Noord-Brabant en het noordelijk deel van Vlaanderen. Deze delta verandert al miljoenen jaren regelmatig van gedaante. En al even lang spelen klimaatveranderingen, zeespiegelstijgingen en veranderde rivierlopen het gebied en de bewoners parten. De dynamiek vertaalt zich in de verdeling van zout en zoet water (in grond- en oppervlakte water), slibbeweging, ecologie en verandert menselijk gebruik van land en water.

Opbouw opleiding

De cursusdagen bevatten zowel theorie als praktijk. Daarnaast maken veldbezoeken onderdeel uit van het programma. Deelnemers hebben de mogelijkheid om tijdens de cursus kennis en ervaringen te delen met andere deelnemers. Schriftelijk achtergrondmateriaal en andere media worden beschikbaar gesteld in een digitale leeromgeving.

De cursus wordt verzorgd door ervaren docenten en lectoren van HZ University of Applied Sciences en experts van verschillende private en publieke organisaties. Deze docenten zijn goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en gewend dit als een uitgebalanceerde mix van theorie en toepassing in de praktijk aan te bieden.

In een werkstuk over een concreet gebied worden de geleerde lessen in de praktijk gebracht. Dit werkstuk wordt gepresenteerd en bediscussieerd op locatie. Met het uitreiken van het certificaat ‘Delta Expert’ wordt de cursus afgesloten.

Praktische Informatie

  • Elke cursusdag start om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Elke dag heeft een eigen thema en is inclusief lunch.
  • De lessen worden verzorgd op de HZ University of Applied Sciences in Middelburg, Het Groene Woud 1-3.
  • Voor deze cursus is minimaal mbo+ of hbo werk- en denkniveau nodig.
Download hier de brochure van de cursus

Contact en aanmelden

Nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jouke Heringa, jouke.heringa@hz.nl

Jouke Heringa
Kennis liaison
Jouke Heringa